Bolig

Norges arktiske studentsamskipnad tilbyr leie av hybler og leiligheter til studenter tilknyttet UiT Norges arktiske universitet og Universitetssenteret på Svalbard (UNIS).

Vi tilbyr boliger i Alta, Hammerfest, Harstad, Longyearbyen, Narvik og Tromsø.
 
Boligene er av ulik størrelse og standard i forskjellige priskategorier. Vi har et variert tilbud for enslige, par, barnefamilier og studenter med funsksjonsnedsettelser, og man kan velge mellom en beliggenhet nær sentrum, campus eller nær naturen og gode turmuligheter. Samskipnaden prioriterer blant annet unge og internasjonale søkere. Les mer om tildelingsreglene her.
 
Samskipnaden anbefaler at du søker bolig så tidlig som mulig, gjerne før du vet at du har kommet inn på ønsket studium. Dersom du har fått bolig men ikke kommer inn, er det viktig at du sier fra innen en uke, slik at vi kan kansellere kontrakten.

Formidling av private boliger

De fleste studentene våre må ut på det private boligmarkedet for å finne seg en plass å bo. Gjennom Bolighjelpa formidler vi boliger på det private marked.  Vi formidler alt fra hybler til større leiligheter/hus.

Dersom du er sent ute, eller ikke er blant de som prioriteres til studentbolig, anbefaler vi at du også begynner å lete på det private boligmarkedet så tidlig som mulig.

Finn.no og annonser i lokalavisene kan være andre gode kilder i boligjakten.

Sofahjelpen

Dersom du ikke har funnet deg bolig til studiestart, kan Sofahjelpen være et godt alternativ. Her tilbyr studenter som har litt ekstra plass midlertidig husrom til studenter som trenger litt ekstra tid til å finne seg en bolig.

Bolighjelpa og Sofahjelpa er tilbud som foreløpig kun finnes i Tromsø.